Контент

Весняний салат з черемші

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

Найперший, найвітамінніший, найвесняніший салат - то салат з черемші! Ця чудова лісова рослина, що вперто пронизує торішнє листя та талий сніг своїми гострими листочками, мов зеленими списами, - вона прагне до теплого весняного сонця і дарує нам свою дику, нестримну енергію! Саме те, чого потребує організм після зими.

салат з черемші і яєць

Пропоную Вам приготувати смачний зелений салат з черемши та яєць, заправлений сметаною. Аналогічно готується ще один чудовий веснчний салат - із зеленої цибулі, який ми з Вами готуватимемо незабаром. Але у листі черемші втричі більше вітаміну С, ніж у цибулевому пір’ї! А фітонцидів - більше навіть, ніж у часнику.

весняний салат з черемші

Тому черемші притаманні характерні, гострі часникові пахощі та присмак, за якими її легко відрізнити від схожого за формою листя конвалії. Потріть між пальців листочок - і Ви зразу впізнаєте черемшу за її ароматом. Оскільки черемша - рідкісна рослина, занесена до Червоної книги, природний статус якої - неоціненний, то не зривайте її у лісі. Краше обережно викопати кілька цибулин та посадити на своїй ділянці, у саду. Це багаторічна рослина, яка полюбляє рости у затінку під деревами та зимує, як тюльпани, у вигляді цибулин.

інгредієнти для салату з черемші

Інгредієнти:

  • Пучок черемші;
  • 2-3 яйця вкруту;
  • Дрібка солі;
  • 3-4 столові ложки сметани.

Інструкція:

Оскільки черемша росте при землі, перед приготуванням треба її гарно помити. Для цього занурюємо зелень до миски з чистою холодною водою та залишаємо хвилин на 5. Часточки землі відмокнуть та осядуть на дно посуду. Тоді дістаємо листочки з миски та прополіскуємо під проточною водою.

ретельно промиваємо черемшу

Далі треба очистити черемшу. Кожне стебло в неї у прозорому чохольчику, який необхідно зняти.

очищуємо кожне стебло від плівок

У цей час відварюємо вкруту кілька яєць. Миємо шкаралупу, опускаємо яйця у каструльку з холодною підсоленою водою (щоб не луснули під час варки), та варимо хвилин 8-10. Тоді заливаємо холодною водою, щоб краще чиститился, хай постоять пару хвилин. Очищуємо яйця та ріжемо кубиками.

відварюємо вкруту кілька яєць

Черемшу ріжемо смужами упоперек та змішуємо із яйцями.

подрібнюємо та змішуємо інгредієнти

Солимо, заправляємо сметаною.

смачний салат з черемші

Смачний весняний салат з черемші готовий!

смачний весняний салат з черемші
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів